Cykelservice och kosttillskott

Den här veckan blir det inte mycket cykla av på vardagarna, istället fokuserar jag på att skicka både mig och hojen på service. Cykeln lämnade jag därför in på Cykelcity i Stockholm, för att uppgradera några komponenter, och samtidigt passa på att få cykeln servad och kontrollerad. Själv så hoppade jag igår upp på massagebänken och fick mig en riktig genomkörare av både nacke och rygg. Utöver det så fokuserar jag på återhämtning och kost, för att vara på topp nästa vecka när jag ska ut till Bosön och kräkas.

Jag har nämligen bokat in mig för att på onsdag i nästa vecka genomföra 2 tester, ett mjölksyratest och ett maxtest, på Bosöns fyslabb på Lidingö. Ni har säkert sett reportage med både Hellner och Kalla där de står på ett rullband och tar ut sig så att de storknar, det ska jag också göra! Ja alltså jag tänker inte stå på skidor, utan det är naturligtvis cykel som gäller. Att storkna ska jag nog däremot klara av med bravur, men där slutar övrig jämförelse med skidstjärnorna. Men jag kanske kan utmärka mig på något annat sätt…

Testledaren berättade att på hans 5 år så är det bara 3 personer som tagit i så att de spytt. Så om jag klarar av det så kommer jag ju i alla fall ha lämnat någon form av intryck. Sannolikheten att benen eller lungorna dör innan jag når vomiteringsstadiet är däremot stor. Jag kommer troligen lämna labbet som en i mängden, ospydd och utpumpad, men en erfarenhet rikare! Fast det är som sagt i nästa vecka. Men lite pirrigt är det faktiskt redan nu!

Den här veckan har jag istället sett över behovet av tillskott till kosten. Som rutinerad pollenallergiker är jag van vid att stoppa i mig allehanda medikamenter. Därför är det inget stort steg att lägga till lite piller och kapslar på morgon och kväll. Nedan följer en liten förteckning av det jag sätter i mig när det kommer till kosttillskott. De flesta har jag redan tagit under en tid nu, men nyponpulver och magnesium är relativt nya tillskott i doseringslådan.

Kwai (vitlökstabletter) – Hjälper till med att hålla mig frisk, och även lindrar/förkortar mina förkylningar. Har med framgång ätit Kwai av och till under många år. Men kör nu dagligen för att hålla ett ”försvar” mot förkylningar. Hjälper även att hålla hjärta och kärl i form.

Omega 3 (kapslar) – Nyttiga fettsyror som bidrar positivt till hjärtats normala funktion, och är bra vid (lår)muskelbyggande.

Magnesium (kapslar) – Bidrar till normal muskelfunktion. Brist på magnesium kan även ge muskelkramp. Jag brukade ofta få ”sendrag” i fot/vad när jag cyklade, där det kändes som att tårna skulle sticka upp genom skon. Sedan jag börjat ta magnesiumtillskott regelbundet så har dessa sendrag faktiskt försvunnit.

Enomdan (tablett) – En tablett ger dig hela det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer. Kan inte påstå att jag känner någon egentlig fysisk skillnad, men det känns om inte annat skönt att få i sig alla vitaminer varje dag, även om jag äter en schysst och varierad kost i övrigt.

Litomove (kapslar med nyponpulver) – Jag har inte käkat nyponpulver så länge, började faktiskt igår. Om de levererar vad de lovar så ska de hjälpa till med att hålla lederna i gott skick. Och det är ju bra att ha välsmorda knän när man cyklar, så jag tänkte testa med detta. I och för sig lite knäckande att all reklam kring produkten görs av glada pensionärer…

När det närmar sig Siljan där jag vill optimera lite (ja jag inser att det går att dra paralleller med sminkade grisar, men man får ju jobba med det man har), så kommer jag lägga till lite Beet Speed. Rödbetor hjälper till med nitratnivåerna, och främjar därigenom syretillgången i musklerna, typ naturlig EPO 😮 . Men det är tydligen inte något man behöver hålla på med hela tiden, utan det funkar bra att lägga in en stöt en vecka inför loppet.

Oavsett vad man stoppar i sig, inom rimliga gränser #nodope, så kommer ju det mesta av prestationen att ligga i hur mycket flås man har, och hur många balla saker som man har på cykeln :-)  Men mer om det när jag plockat upp hojen från verkstaden.

2 kommentarer

 1. Om du nu ska spy Tobbe så måste du göra det med fines och bravur så att du blir den som han säger ja 4 st har spytt och den 4 gjorde………
  Morsan äter nypon pulver och hon svär att det funkar.
  Björk v 13

  • Tobbe

   2016-04-27 at 23:09

   Då litar vi på din morsa :-)
   De säger att man kan få vänta upp till 12 veckor innan man märker av någon effekt. Men det är ju mer än 12 veckor till Vättern… 2017

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*