Jag har så smått börjat fundera på alternativa intervallupplägg, men idag så ville jag inte att träningen skulle dra ut så mycket på tiden, i och med att det vankades fredagsmys med familjen på kvällskvisten. Därför satsade jag på ett beprövat upplägg, 4×4-intervaller ut förbi Bälsunda. Fördelen med det är att jag kan bränna av ett intensivt pass på 1 timme och 15 minuter, inklusive uppvärmning och nedvarvning. Däremot så börjar det bli lite rutin över det hela, har tappat räkningen på hur många veckor jag kört det här passet nu, men ikväll passade det alltså bra, får se hur jag gör framöver.

Intervallpass 4×4 + upp/nervärmning: 32 km

Krägga – Övergran – Bälsunda – och tillbaka

Efter testet på Bosön så har jag funderat en del på hur jag kan höja intensiteten på mina intervallpass, så jag känner mig inte helt nöjd när jag som ikväll ”bara” trycker mig en liten bit förbi 170 bpm. Men det är ju inne i mitt VOmax-intervall, så helt bortkastat kan det ju inte vara -Dooh! Men som sagt, det är nog bra om jag kan hitta lite alternativa upplägg till att dundra igenom Bälsunda ett par gånger på en kväll, börjar kunna den vägen nu…

Väl hemma så kom dottern som vanligt springandes med min Gainomax, pappas blåa festis, när jag slog mig ner på altanen. Det bor en liten tävlingsmänniska i den 6-åringen, och efter att ha agerat fanclub under ett par av mina motionslopp nu på försommaren, så kläckte hon ikväll idén att ”Pappa, när jag blir 30 år gammal så vill jag också åka i en cykeltävling” :-)

Jag konstaterade att det även fanns cykeltävlingar för barn, när hon tränat lite mera så kan hon säkert vara med på en sådan. Hon undrade när nästa barntävling skulle vara, och jag svarade sanningsenligt att jag inte visste det. ”Men pappa, du kan väl googla det!!”

Till fredagsmyset så satsade jag på Hawaiiburgare. Första gången vi åt en sådan här typ av hamburgare var på smekmånaden till Hawaii, därav namnet som vi använder på denna anrättning hemma i Krägga. Det går faktiskt att snofsa till Scans frysta burgare utan att det blir tråkigt, och snabbt går det, perfekt på en fredag. Med riktig ost, bacon som blivit knaperstekt i ugnen medans burgarna puttrar i stekpannan, hemmagjord dressing, egenodlad sallad, en halstrad skiva färsk ananas, toppad med mild Guacamole och lite fräsch silverlök, så får burgaren tumme upp av både fru och dotter. ”Faktiskt godare än farmors pannkaka”, och det vill inte säga lite det!