Så är det då dags att summera Landsvägssäsongen för 2016, min första riktiga ”hela” säsong som cyklist. Utvecklingen har gått framåt och uppåt, och de pass som kändes tunga i våras, känns typ lika tunga nu, fast det går snabbare. Men med min vanliga brasklapp så är tempot något högst relativt, och jag är mest nöjd över att jag fått ihop drygt 400 mil i sadeln i år. Då har jag ändå några planerade pendelturer kvar i höst, men fincyklingen för i år är slut för den här gången. Nu börjar det bli dags att ladda för vinterträningen, men först så avverkade jag idag mina 4-minutersintervaller för en sista gång.

Jag trivs rätt så bra med 4-minutersupplägget, och det har blivit mitt standardpass i år. Till nästa år ska jag se om jag kan få in lite mer uthållighet och styrka i passen, och då funderar jag på att köra några omgångar med 8-minutersintervaller. Det upplägget ska tydligen ska ha en bra effekt, om man får tro på Norska Idrottshögskolan, som bevisligen vet en hel del om konditionsträning… och astma 😮  Men idag var det vanliga upplägget, med astmaprovokation, paus och rödzonsintervaller.

Känslan av att det är lättare att hålla uppe farten på Cervélon håller i sig, och även om jag inte kunde trycka upp pulsen högre än till 176-180 idag så var det vad som gick att klämma ur kroppen. En bra kycklingindikator är om jag orkar sitta kvar och rulla på cykeln efter sista intervallet, eller om jag måste stanna för att inte dråsa i backen. Idag behövdes det 1 minuts återhämtning vid vägkanten för att orka trampa vidare. Med andra ord, låg kycklingfaktor (inte fegat ur), och ett bra pass. Resten av turen hem var mentalt avkopplande och jag satt och funderade på hur jag ska klara av att konservera formen så bra som det går över vintern. Förra året gick det åt pipsvängen, med ett totalt träningsstopp i 4,5 månader. I år måste jag ha bättre karaktär, man vill ju inte starta om från början i vår igen.

För att styra upp min karaktärsbrist så har jag anmält mig till en Crawlkurs som arrangeras av Bålsta Simklubb, lokalproducerat är bra. Den drar igång nästa helg. Jag har länge funderat på att gå en sådan kurs, och började leta efter lämpliga redan innan sommaren, men då var budet att det inte skulle bli något i Bålsta i höst, så ett tag var jag inne på att pendla till Fyrishov i Uppsala för att få till lite simträning. Dessbättre så blev det tillräckligt många intresseanmälningar för att det skulle bli en kurs i Bålsta, så om en vecka drar det igång. Jag har inte simmat motionssim på tjugo-f*cking-fyra år, så det här lär ju bli intressant. Då klarade jag inte heller av att hantera frisim, eller något som vagt påminner om typ frisim, i mer än 25 m utan att dö och sjunka till botten… Som sagt, det här lär ju bli intressant.

Men innan dess så ska cykeln tvättas av och förses med trainerhjul, sedan ska jag försöka cykla till jobbet på torsdag, så lite cykling till ska det väl bli innan det blir vinter på riktigt.

Tack för en fin avslutning på den här säsongen! (till nästa år måste jag fixa matchande flaskor, Dooh!)

Tack för en fin avslutning på den här säsongen! (till nästa år måste jag fixa matchande flaskor, Dooh!)