Att Blogga eller inte Blogga…

Svaret på den frågan har under det senaste halvåret varit; Inte. Eller rättare sagt, jag har faktiskt suttit på pendeln och skrivit blogginlägg, men ett blogginlägg utan en bild är ju inget blogginlägg, så därför har texterna inte kommit längre än till utkastläge, och där gör de ju inte så stor nytta.

Syftet med min blogg har för min egen del primärt varit att föra någon form av träningsdagbok, dvs föra en logg över min träning och på så sätt få koll på min utveckling. Sedan tycker jag ju också att det är roligt att skriva, så själva bloggandet i sig är ju faktiskt kul. Oftast åker jag även pendel till jobbet, och på den tiden hinner jag faktiskt med att skriva ihop ett inlägg. Men sedan så var det ju det där med bilderna också. Och det är väl här som jag satt upp en begränsning för mig själv, för det går ju inte bara att släppa iväg en bild, utan att jobba lite med den. Därmed måste jag hitta tid till att fixa bilder också, vilket inte alltid är det enklaste. Cyklingen tar ju sin tid, och att då dessutom lägga tid på att pilla på datorn med cykelprylar, är inte alltid så optimalt om man ska behålla bra balans på familjetiden. Därför har jag helt enkelt struntat i att blogga de senaste månaderna.

Träningen har däremot flutit på helt Ok, även om jag inte heller i vinter lyckades med att hålla igång cyklingen inomhus så mycket som jag först tänkt mig. Istället har jag bytt ut cykling mot simning, vilket gett mig mer muskler och tränat mjölksyretålighet i benen, så helt ”bortkastat” har det ju inte varit :-)

Men nu i Vabbruari så har familjen åkt på baksmällar i dubbel bemärkelse. Vi lyckades pricka in influensan och vinterkräk inom loppet av dryga 2 veckor, så jag fick ett oplanerat ”sportlov” på 14 dagar. Rent träningsmässigt så innebär det att jag nu nollställt systemet alldeles, dvs säsongen 2017 börjar liksom nere i närheten av rock bottom. Nu kan det bara bli bättre!

Så idag när jag för första gången på en vecka orkar sitta vid datorn igen, så tänkte jag försöka ge mig på att blogga ikapp lite, så att jag är i fas med bloggen inför landsvägssäsongen. Men jag tror att jag kommer dra ner på ambitionen lite, dvs hellre dokumentera ett träningspass på bloggen utan bilder, än att inte blogga alls.

4 månader till Vätternrundan – Dagens känsla: Huvaligen!

1 kommentar

  1. Hallå där!
    Nu har jag läst igenom alla avsnitt !! Jag är nog en stolle jag med!? 😉
    Även om jag kanske inte kommer ihåg allt… Fina bilder!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*